Repair Café jubileumfeest!

Uithoorn, 3 mei 2024 –
Het Repair Café Uithoorn, een mooi vrijwilligersinitiatief dat zich inzet voor duurzaamheid en gemeenschapsbetrokkenheid, vierde afgelopen week trots zijn 10-jarig bestaan. Met een feestje in buurtkamer de Scheg werd het café verrast met bloemen van de gemeente Uithoorn. Sinds de oprichting in 2014 heeft het Repair Café Uithoorn een belangrijke rol gespeeld in het bevorderen van een cultuur van hergebruik en milieubewustzijn in de Uithoornse gemeenschap.

Het Repair Café, opgericht door initiatiefnemer Jan Bruning, ontstond vanuit het gedachtegoed van Martine Postma (oprichtster van het landelijk Repaircafé red.) met het thema: ‘Weggooien? Mooi Niet!’. Dit motto is gedurende de afgelopen 10 jaar de drijvende kracht geweest achter het initiatief, waar ervaren vrijwilligers zich inzetten om kapotte spullen te repareren en zo bij te dragen aan een duurzamere samenleving.

Vrijwilligers zijn de sleutel
Het succes van het Repair Café Uithoorn is te danken aan de inzet van betrokken vrijwilligers, die geloven in de kracht van samenwerking en het delen van informatie. Door de jaren heen heeft het Repair Café zich ontwikkeld tot een belangrijke ontmoetingsplaats waar niet alleen spullen worden gerepareerd, maar waar ook ideeën worden uitgewisseld en een positieve verandering wordt nagestreefd.
Van horloges, waar een batterij in moet , tot huishoudelijke kleding en elektrische apparaten waar iets niet functioneert, het Repair Café Uithoorn zag het in die 10 jaar allemaal voorbij komen. Twaalf tot veertien vrijwilligers solderen, sleutelen of bedenken een oplossing voor technische problemen of kapotte kleding.

Maarliefst 2500 bezoekers uit de wijde regio zagen de reparateurs van het Café in de loop van de jaren voorbij komen. De reparateurs van divers pluimage hebben allemaal een specialiteit die ze graag inzetten voor onze bezoekers met kapotte spullen.

Met de donaties van de bezoekers betalen we de huur en de koffie.
De verhuizing naar de buurtkamer van Sporthal de Scheg en Buurtgebouw Ponderosa in het Thamerdal hebben bijgedragen aan de bekendheid van het Repair Café Uithoorn en wordt nu digitaal ondersteunt door vernieuwde website, instagram en facebook accounts.

“We zijn enorm dankbaar voor de afgelopen 10 jaar waarin we hebben kunnen bijdragen aan een meer duurzame en verbonden gemeenschap”, aldus Jan Bruning, initiatiefnemer van het Repair Café Uithoorn. “We kijken ernaar uit, om nog vele jaren met elkaar te werken aan een betere toekomst voor onze planeet en onze lokale omgeving.” © Foto’s Patrick Hesse 

10 jaar Repair Café Uithoorn
10 jaar Repair Café Uithoorn
10 jaar Repair Café Uithoorn
10 jaar Repair Café Uithoorn
Repair Café Uithoorn 10 jaar